Webinar SketchUp: waarom werken met SketchUp?

February 27, 2024
Dolf Houtman

Het ontwerpproces bestaat uit een flink aantal stappen. Op enig moment in het ontwerpproces zul je toe zijn aan het maken van maatvaste tekeningen. SketchUp is een fantastisch programma waar je veel kanten mee op kan. Om te beginnen is het betaalbaar maar - misschien nog belangrijker - het is gebruiksvriendelijk. Het is uitwisselbaar met andere CAD programma’s als Autocad en Vectorworks.

De webinar wordt gegeven door Peter Kroesen, hij is werkzaam bij OntwerpAcademie en officieel SketchUp trainer. Peter Kroesen laat aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden zien wat je kunt na slechts twee lesdagen. Tijdens de interactieve webinar is er voldoende ruimte voor vragen. Hoewel SketchUp voor iedereen bedoeld is richten we de toepassing van SketchUp vooral op tuinontwerpers en hoveniers tijdens de webinar.

Maar ... let op! Hoe mooi het programma ook is ontwerpen start je in eerste instantie handmatig. Eerst het concept daarna de computer. Tijdens de ontwerplessen van de vakopleiding Tuinontwerper ligt bij ons het accent op de ontwerpkunde. Er is niets mis mee met het gebruik van een computer. Maar wij willen voorkomen dat je als student met computervaardigheid bezig bent in plaats van het ontwikkelen van ontwerpvaardigheden.

Dus ... digitaal tekenen komt na het maken van het ontwerp concept!

Schrijf je hier in voor het webinar SketchUp. Ben je al verder met SketchUp dan zou je kunnen denken aan SketchUp Render.

Meer informatie? SketchUp Basis | SketchUp Gevorderden | SketchUp Compleet | Digitaal Ontwerpen Allround (DOA) | SketchUp Next Level Rendering

Wil je op de hoogte blijven? Wordt dan lid van onze community OA-connect.Vergeet onze socials niet: LinkedIn | Facebook | Instagram

No items found.